ERASMUS CHARTER
255839-LA-1-2014-1-SI-E4AKA1-ECHE-1
EVRO-SREDOZEMSKA UNIVERZA /

EMUNI UNIVERZA, SI, PORTOROŽ
SI PORTORO03 - Extended

Dobrodošli / Welcome / Bienvenue
Novice
Slika
EMUNI univerza je partnerica v projektu EDULINK II, katerega cilji so krepitev visokošolskih institucij, spodbujanje regionalnega sodelovanja in povezovanja ter podpora zagotvaljanju kakovosti visokega šolstva. [Več]
Slika
Seul, Južna Koreja, 29. maj. EMUNI univerza in Državna univerza za tehnične znanosti Seul sta podpisali sporazum o sodelovanju, kjer sta se instituciji zavezali k spodbujanju med-institucionalnega sodelovanja, krepitvi vzajmenega sodelovanja in sodelovanju v raziskovalnih in izobraževalnih programih. Namen sporazuma je tudi začeti spodelovanje v medkontinentalnih projektih, saj je to velika dodana vrednost za obe instituciji.
Slika
Reka, 1. april 2014. Predstavnika EMUNI, prof. dr. Abdelhamid el Zoheiry in prof. dr. Dušan Lesjak, sta se sestala z vodstvom Univerze na Reki, prof. dr. Snježano Prijić Samaržijo, prorektorico za študij in študente, prof. dr. Danijelo Sokolić, docentko na Ekonomski fakulteti ter prof. dr. Dolores Miškulin, prodekanjo za izobraževanje, Fakulteta za management v turizmu.
Slika
Maribor, 1. april. Srečanje vodij EMUNI ter Univerze v Mariboru, njene ustanovitvene članice, je včeraj potekalo v prostorih Univerze v Mariboru. Predsednika EMUNI, prof. Dr Abdelhamida El-Zoheiryja, je sprejel rektor Univerze v Mariboru, Prof. Dr. Daniel Rebolj, ki je ponovno izrazil polno podporo Univerze v Mariboru EMUNI univerzi in njenim prizadevanjaem, da prične izvajati študijski program v letošnjem letu.
Slika

Magistrske študente, doktorske kandidate, mlade raziskovalce in postdoktorske raziskovalce lepo vabimo, da se nam v petek, 4. aprila 2014 pridružijo na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko bomo gostili EURAXESS - Raziskovalci v gibanju »Road Show«. Turneja EURAXESS avtobusa, ki je del evropskega programa za znanost in inovacije Obzorje 2020,  in spremljajoče aktivnosti, so v prvi vrsti namenjene promociji iniciative EURAXESS med zgoraj omenjenimi skupinami ter tudi vsem tistim, ki skrbijo za zaposlovanje in karierno svetovanje mladih, ki so si ali še bodo kot svojo življenjsko pot izbrali pot raziskovalca.


Slika

Portorož, 28. marec. V okviru obiska obalnih institucij se je na EMUNI mudila delegacija nemškega veleposlaništva v Sloveniji z veleposlanico Nje. Eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz ter Prof. Dr.- Jörg Steinbachom (predsednik, Technische Universität Berlin). Na EMUNI so se obiskovalci srečali z osebjem ter se pozanimali o glavni dejavnosti ter prihajajočih projektih univerze.


Slika

Berlin, 18. marec. Kot del pobude o nemško- afriškem sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovalnega dela je nemško ministrstvo za izobraževanje in raziskovalno delo organiziralo konferenco kot del Afriških dni. Konferenca je bila posvečena sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovalnega dela z Afriko, glede na dejstvo, da je bila krepitev sodelovanja z državami v razvoju sprejeta kot nov poudarek v strategiji za internacionalizacijo znanosti in raziskovalnega dela, ki ga je nemška zvezna vlada sprejela leta 2008.


Slika

Mreža SciDEV, spletni portal in vodilni svetovni vir verodostojnih novic, mnenj in analiz o informacijah s področij znanosti in tehnologij za globalni razvoj, je povabila prof. dr. Abdelhamida El- Zoheiryja na intervju v februarju , ki je bil pred kratkim objavljen. Med drugim je govoril o vlogi EMUNI pri povezovanju visokošolskih zavodov na obeh straneh Sredozemskega morja in njeno vlogo v medkulturnem dialogu prek izmenjave osebja in študentov. Omenil je tudi izzive, s katerimi se soočajo visokošolske ustanove po svetu in načrte EMUNI o začetku prvega lastnega podiplomskega programa naslednjo jesen.


Slika
Ljubljana 12. marec. Prof dr Abdelhamid El- Zoheiry se je mudil na vljudnostnem obisku gospoda Karla Erjavca, ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije. Razprava se je osredotočila na EMUNI kot enega najpomembnejših projektov Sloveinje glede mednarodnega sodelovanja. Minister je izrazil podporo Ministrstva projektu in dobrodošlico dr. Zoheiryju na čelu EMUNI. Dr Zoheiry je izkoristil priložnost tudi za čestitko ministru za uspeh seminarja na temo »Spodbujanja kulture mediacije in preprečevanja konfliktov v Sredozemlju« , ki je potekal dan prej.
Slika
Brdo pri Kranju, 11. marec. Predsednik EMUNI se je udeležil tretjega seminarja Pobude o mediaciji v Sredozemlju na temo Spodbujanja kulture mediacije in preprečevanja konfliktov v Sredozemlju, ki ga je gostil minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Seminarja so se udeležili visoki gosti, med njimi minister za zunanje zadeve Kraljevine Španije José Manuel García-Margallo, delegirana ministrica za zunanje zadeve in sodelovanje Kraljevine Maroka Mbarka Bouaida, namestnik Generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov Jan Eliasson in Generalni sekretar Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi Lamberto Zannier.
Arhiv novic
All rights reserved Center EMUNI 2008 - Design and coding: tovarna idej, spletne strani in mobilne aplikacije · Izdelava mobilnih aplikacij